actief op vakantie

in Nunspeet

eropuit op de veluwe voor jongeren & gezinnen

de leukste uitjes op een rij


Watersporten op de Veluwe

Bent u een liefhebber van zwemmen, wake boarden, kitesurfen of waterskiën? Dan biedt een vakantie in Nunspeet mogelijkheden genoeg. Surf of ski op het Veluwemeer en rust daarna lekker uit op het strand. Elk jaar weten duizenden toeristen de weg naar het grote meer aan de rand van Nunspeet te vinden. Wel in het water maar niet met de boot? Ga dan met de auto of op de fiets naar de Zandenplas, op 10 minuten rijden van Bungalowpark Hoogwolde, en neem een frisse duik of rust uit op het strand. Dankzij de verschillende diepten en de faciliteiten is de Zandenplas een ideale plek voor het hele gezin.

Op wildsafari

Je kunt niet op de Veluwe geweest zijn zonder een edelhert of zwijn te hebben gezien. Hoewel ze zich overdag weinig laten zien, bestaat er toch een kans dat u zomaar oog in oog met ze komt te staan. De schuwe dieren komen soms ongemerkt dicht in de buurt van de bewoonde wereld.
Ga op wildsafari met een van de boswachters van Staatsbosbeheer of bezoek een van de spottersplekken in de bossen en bekijk de dieren in het wild vanachter een speciaal scherm.
Tijdens de bronsttijd worden speciale tochten georganiseerd naar de open plaatsen waar de edelherten hun indrukwekkende geluiden laten horen.

De thuisblijvers kunnen vanuit hun luie stoel genieten van de eekhoorntjes die zich ’s morgens vroeg en ’s avonds laten zien. Er is, kortom, genoeg wilds te beleven.


Ontdek de wildmogelijkheden

Minder wild, maar niet minder leuk, is de schaapskudde van Elspeet. Bezoek een van de speciale praatjes van de herder of loop een stukje met de kudde mee wanneer deze op weg gaat naar de hei. Kijk op de website van de schaapskudde voor meer informatie.

Musea in Nunspeet

Voor liefhebbers van kunst en cultuur biedt Nunspeet genoeg variatie. Bezoek het Noord-Veluws Museum met zijn exposities of maak kennis met de geschiedenis van Elspeet in het Elspeets Museum. Beide musea bieden ook genoeg mogelijkheden voor kinderen. In Veluvine worden wisselende exposities gehouden. Ook zijn er regelmatig films en optredens. Wie liever buiten is, kan eens gaan kijken bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer, op een paar minuten lopen van ons bungalowpark. Hier vindt u tevens de ingang van het Kabouterpad, een educatieve wandelroute voor de allerkleinsten.